Hvem er vi?

I 2018 valgte vi fire venner, Lars, Peter, Jeppe og Niklas at starte 100proof.dk - Danmarks eneste webshop dedikeret til salg af Amerikansk Whiskey, Bourbon og Rye. Konceptet er enkelt, og alle vores flasker lever op til to uomgængelige krav:

1. Det er Amerikansk Whiskey. 
2. Det er produkter, som vi kan stå inde for, og som vi selv har svært ved at holde fingrene fra.

Men hvad får en sønderjyde, to vestjyder og en københavner til at importere Amerikansk Whiskey? 

PASSION OG HUL I MARKEDET


Først og fremmest faldt vi alle fire pladask for de amerikanske dråber for år tilbage. Forretningsidéen kom dog først efter en tur til Kentucky, hvor vi oplevede den rivende udvikling, som Bourbon og Rye Whiskey har gennemgået de sidste 10 år. På rekordtid er mikrodestillerier poppet op overalt i USA (ligesom vi kender fra mikrobryggerier herhjemme), og de stiller konstant nye, velsmagende flasker på barhylderne. Da vi kom hjem og udforskede udvalget på det danske marked, oplevede vi dog, at mange af disse flasker ikke var at finde herhjemme. Så vi satte os sammen en aften, åbnede barskabet og besluttede at tage flaskerne i egne hænder og gøre noget ved sagen.

NYT SYN PÅ AMERIKANSK WHISKEY


Trods udviklingen i hjemlandet har Bourbon og Rye stadig et lidt kedeligt ry i Danmark. Når man nævner Amerikansk Whiskey herhjemme, tænker de fleste på Jack D, Jim Beam og de andre ”good ol’ boys” på nederste hylde - og så lidt Cola til at drukne den grimme smag. Vores mission er at være med til at nuancere det forældede billede. Derfor bestræber vi os på at bringe det bedste Bourbon og Rye til landet, så vi kan vise, at Bourbon og Rye kan SÅ meget mere, end det kunne engang.